Terrateig

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Terrateig
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Terrateig

Terrateig és un xicotet municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El municipi s’assenta fins al mateix llit del riu Vernissa. El seu terreny presenta una lleu ondulació i el seu clima és mediterrani pur.

Des de València, accedim al municipi a través de l’A-7, per a enllaçar amb la CV-40, la qual ens donarà pas a la CV-60.

Terrateig limita amb les poblacions d’Almiserat, Benicolet, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo i Vilallonga, a la província de València, i amb l’Orxa a la província d’Alacant.

En el terme municipal de Terrateig s’han trobat troballes de la segona edat de ferro, en el segle IV, com evidencien les restes iberes trobades. També han sigut trobades troballes de l’època romana. L’any 1353, Pere IV crea la baronia de Terrateig.

La riquesa del lloc prové de l’agricultura, especialment dels cultius de secà com l’olivera i els ametlers i dels cultius de regadiu com ara hortalisses, pomes, taronges i altres arbres fruiters.

Terrateig destaca pel seu patrimoni hidràulic, té multitud de construccions dedicades al subministrament de les aigües per tot el terme com ara aqüeductes: l’aqüeducte de la Séquia de la Font del Camí, o l’aqüeducte de l’Arca; fonts: font del Pla de les Fonts, font de la Nevera, font de Llaunaix, font de sant Vicent, font de Vidal o la font del Llop; basses: bassa de la Font de Sant Vicent, bassa del Pla de les Fonts, bassa del Llop, bassa de la Casa de Soto o la bassa del Morquí; assuts: assut de la Bastea; pous: pouet del Camí de l’Horta de Baix.

L’església parroquial de Terrateig està dedicada a sant Joan Baptista. L’ermita de Sant Vicent Ferrer va ser construïda l’any 1833 sobre l’emplaçament de l’antiga ermita del lloc.

També té un molí fariner del segle XIX.

Les seues festes patronals se celebren el dilluns següent de Pasqua en honor de sant Vicent Ferrer.