Sempere

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Sempere
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Sempere

 

Sempere és un diminut municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. Té el terme municipal més xicotet de la comarca, el municipi s’assenta en el marge esquerre del riu Albaida, que banya el seu terme municipal en la seua part oriental.

Des de València, accedim al municipi de Sempere a través de l’A-7, per a enllaçar amb l’N-340, la qual ens donarà pas a la CV-613.

El terme municipal de Sempere limita amb les poblacions d’Alfarrasí, Bellús, Benigànim, Benissuera, Guadasséquies, Otos i la Pobla del Duc.

El poble de Sempere va ser originalment una alqueria musulmana que va passar a mans cristianes amb la conquesta de la zona per Jaume I. La seua història va lligada a la de les poblacions limítrofes, atesa la seua escassa població i reduït interés militar de la zona.

La seua economia es basava fonamentalment en la producció terrissaire i en l’agricultura, i l’elaboració de vi és la seua principal font d’ingressos. En l’actualitat, Sempere està habitat per prop de 50 habitants i és el municipi de menor població de la comarca de la Vall d’Albaida.

L’església parroquial de Sempere és de gran bellesa i gran valor artístic, està dedicada a sant Pere Apòstol.

Les seues festes patronals se celebren el mes de novembre, en honor de la seua patrona, santa Catalina.

El 3 de febrer se celebra la festivitat de sant Blai.