Salem

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Salem
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Salem

Salem és un municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El seu relleu és accidentat, presenta fortes elevacions com l’Alt de la Serrella o el cim de Marxalets. El seu clima és mediterrani, encara que la zona és més plujosa del que és comú per a aquest clima.

Des de València, accedim a la població de Salem a través de l’A-7, per a enllaçar amb la CV-40 i la CV-60, les quals ens donaran pas a la CV-614.

La població de Salem limita amb les poblacions de Beniatjar, Castelló de Rugat i Ràfol de Salem, a la província de València, i també amb les poblacions de Beniarrés i l’Orxa, a la província d’Alacant.

En el terme municipal de Salem s’han trobat restes arqueològiques d’un enterrament col·lectiu de la primera edat dels metalls, i també troballes romanes en la zona. Durant l’època de dominació musulmana s’assentava una xicoteta població àrab als voltants de la mesquita, però amb la conquesta cristiana del segle XIII, a les mans de Jaume I, la zona va passar a mans cristianes, i van conviure en aquestes terres tant cristians com moriscos. L’any 1521, es construeix sobre l’antiga mesquita àrab l’església de Sant Miquel Arcàngel i durant aquesta època Salem va pertànyer territorialment als marquesos de Bèlgida i posteriorment al ducat de Gandia. L’any 1609, amb l’expulsió dels moriscos, la zona va patir una considerable disminució de població, que va anar augmentant de manera progressiva al llarg dels anys, fins a arribar a més de 400 habitants en l’actualitat.

En el terme municipal de Salem, trobem les restes del castell de Barcella, del segle XII i construcció àrab, però actualment només podem trobar alguns vestigis del que en el seu moment va ser un castell defensiu.

L’església parroquial data del segle XVI, encara que aquesta va ser construïda sobre les restes de l’antiga mesquita musulmana del segle XII.

Les seues festes patronals se celebren en honor de sant Miquel, sant Roc, la Divina Aurora i el Crist de la Pau, i són al setembre, del 13 al 19 d’aquest mes.

Les Festes de Moros i Cristians se celebren el segon cap de setmana de juliol i estan dedicades a la Divina Aurora.