Quatretonda

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Quatretonda
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Quatretonda

El municipi de Quatretonda es troba a la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El seu territori és principalment pla, encara que té el barranc de Torrella o el barranc de Pilarets.

El seu clima és continental, amb estius temperats i hiverns freds.

Des de València, accedim a la localitat de Quatretondeta a través de l’A-7, per a enllaçar amb l’N-340, la qual ens dona pas a la CV-612.

Quatretondeta limita amb les poblacions de Barxeta, Barx, Benigànim, Llutxent, Pinet, la Pobla del Duc i Simat de la Valldigna.

S’han trobat troballes arqueològiques d’assentaments de l’edat del bronze, i també assentaments ibers i posteriorment romans en la zona. Durant la conquesta cristiana de la zona en el segle XIII, comunament dita la Reconquesta, la zona passa a formar part del Regne de València. En el segle XVI, el municipi viu un dels seus moments claus en la història, en erigir-se una nova vila per privilegi atorgat pel mateix rei Felip I d’Espanya, i és declarada independent jurídicament i territorialment, pel seu creixement econòmic i demogràfic.

Actualment, té més de 2.000 habitants i la seua economia es basa principalment en l’agricultura, amb cultius de secà, i, d’altra banda i en menor mesura, la ramaderia.

La seua església parroquial data del segle XVI, erigida en rectoria el 1530, està dedicada als Sants Joans, i disposa una torre hexagonal de gran bellesa. En el terme municipal podem trobar diverses ermites, com l’ermita de Sant Josep o l’ermita de Sant Martí.

Què destaquem?

En la serra de Quatretonda, es troba la Casa de la Bastida, que ofereix una experiència pròxima a la naturalesa digna d’esment.

Les seues festes patronals se celebren en honor de la Mare de Déu del Rosari, la Divina Aurora, el Crist de la Fe i Sant Josep i se celebren el primer cap de setmana de setembre.

El 29 de juny se celebren tancaments amb bous al carrer en honor de sant Pere.

El 2 de febrer se celebra el dia de la Candelera, en què es beneeixen a l’església les candeles.

L’11 de novembre se celebra una romeria que va des de l’església fins a l’ermita, en honor de sant Martí.

El dilluns següent de Pasqua se celebra un dia de festa en honor de sant Vicent, amb una processó al matí i un sopar en el mateix carrer per on transcorre la processó. Una setmana abans de les festes patronals se celebra una setmana cultural amb multitud d’actes públics.

Quatretonda

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Quatretonda