Xarxes socials
Més informació
Quatretonda
El municipi de Quatretonda es troba a la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El seu territori és principalment pla, encara que té el barranc de Torrella o el barranc de Pilarets.
El seu clima és continental, amb estius temperats i hiverns freds.
Des de València, accedim a la localitat de Quatretondeta a través de l’A-7, per a enllaçar amb l’N-340, la qual ens dona pas a la CV-612.
Quatretondeta limita amb les poblacions de Barxeta, Barx, Benigànim, Llutxent, Pinet, la Pobla del Duc i Simat de la Valldigna.
S’han trobat troballes arqueològiques d’assentaments de l’edat del bronze, i també assentaments ibers i posteriorment romans en la zona. Durant la conquesta cristiana de la zona en el segle XIII, comunament dita la Reconquesta, la zona passa a formar part del Regne de València. En el segle XVI, el municipi viu un dels seus moments claus en la història, en erigir-se una nova vila per privilegi atorgat pel mateix rei Felip I d’Espanya, i és declarada independent jurídicament i territorialment, pel seu creixement econòmic i demogràfic.
Actualment, té més de 2.000 habitants i la seua economia es basa principalment en l’agricultura, amb cultius de secà, i, d’altra banda i en menor mesura, la ramaderia.
La seua església parroquial data del segle XVI, erigida en rectoria el 1530, està dedicada als Sants Joans, i disposa una torre hexagonal de gran bellesa. En el terme municipal podem trobar diverses ermites, com l’ermita de Sant Josep o l’ermita de Sant Martí.
Què destaquem?
En la serra de Quatretonda, es troba la Casa de la Bastida, que ofereix una experiència pròxima a la naturalesa digna d’esment.
Les seues festes patronals se celebren en honor de la Mare de Déu del Rosari, la Divina Aurora, el Crist de la Fe i Sant Josep i se celebren el primer cap de setmana de setembre.
El 29 de juny se celebren tancaments amb bous al carrer en honor de sant Pere.
El 2 de febrer se celebra el dia de la Candelera, en què es beneeixen a l’església les candeles.
L’11 de novembre se celebra una romeria que va des de l’església fins a l’ermita, en honor de sant Martí.
El dilluns següent de Pasqua se celebra un dia de festa en honor de sant Vicent, amb una processó al matí i un sopar en el mateix carrer per on transcorre la processó. Una setmana abans de les festes patronals se celebra una setmana cultural amb multitud d’actes públics.