Pinet

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Pinet
Web oficial

Xarxes Socials

Més informació

Pinet

Pinet és un xicotet municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El municipi se situa en el nord-oest de la Vall d’Albaida, i el seu terreny és principalment pla, el seu clima és mediterrani, té hiverns freds i estius calorosos, cada any solen tindre una o dues nevades en la zona, i una pluviometria bastant elevada, tenint en compte el seu clima mediterrani.

Des de València, accedim a la població de Pinet a través de l’A-7, per a enllaçar amb la CV-40 i la CV-60, les quals ens donaran pas a la CV-610 i la CV-608, que ens deixaran dins de la mateixa població.

Pinet limita amb les poblacions de Barx, Quatretonda, Gandia i Llutxent, totes a la província de València.

La història de Pinet va lligada a la baronia de Llutxent, de la qual depenia, i cal destacar que l’any 1530 es va crear la rectoria de Pinet, a les mans del papa Clement VII, la qual va ser regentada pels frares dominics de Llutxent fins al 1835.

Tradicionalment, els habitants de Pinet es dedicaven a l’agricultura, amb cultius com ara oliveres, prunes, ametlers i garroferes. També hi ha una ramaderia porcina i més de 20 granges avícoles. La falta d’indústria en la població està afavorint un acusat despoblament de la zona, Pinet té prop de 150 habitants en l’actualitat.

La seua església parroquial data del segle XVIII i està dedicada a sant Pere Apòstol.

Les seues festes patronals se celebren l’últim cap de setmana de juny, i hi ha sopars populars i una processó religiosa. Se celebren en honor de sant Pere i el Crist de la Muntanya.