Palmera

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Palmera
Web oficial

Xarxes socials

Palmera

Aquest idíl·lic municipi de la província de València a la Comunitat Valenciana se situa entre les serres d’Ador i la Falconera. El riu Vernissa divideix el seu terme municipal en dos sectors. El terreny, predominantment pla, està replet d’arbredes de garroferes i arbres fruiters.

Des de València s’accedeix al municipi a través de l’N-332 per a enllaçar amb la CV-686 i la CV-60.

Alfauir delimita amb els municipis d’Ador, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Palma de Gandia i Ròtova, tots a la província de València.

Alfauir originalment era una alqueria musulmana i després de la conquesta de Jaume I no tenia més de 25 cases i algunes granges que depenien de la baronia de Palma, annexa al ducat de Gandia. Actualment, té prop de 500 habitants encara que la població es duplica en els mesos estivals a causa del seu atractiu estiuenc.

Què destaquem a Palmera?

Cal destacar que per a ser una població amb una densitat demogràfica reduïda disposa de multitud de monuments destacables que faran de la seua visita al municipi una experiència remarcable.

Podem trobar el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, fundat per Alfons d’Aragó el Vell l’any 1388 d’estil gòtic-renaixentista, que es troba a tan sols 2 km del nucli urbà. Aquest monestir es troba enclavat en l’itinerari de la Ruta dels Monestirs de València inaugurada l’any 2008.

Trobem també l’església de Nostra Senyora del Rosari, monument religiós situat dins del nucli urbà i declarat Bé de Rellevància Local.

Dins del terme d’Alfauir podem destacar el castell de Palma i la torre d’Alfauir.

La quasi totalitat de terreny del municipi està dedicada als cultius de secà com ara oliveres i ametlers, i disposa d’una zona de cultiu de tarongers, hortalisses i llegums. També té una mina d’algeps en el seu territori.

Les seues festes patronals són la primera setmana de setembre i atrauen multitud de visitants.

Del municipi són diversos personatges de rellevància com Salvador Cardona, que va ser el primer ciclista espanyol a guanyar una etapa del Tour de França, o Nicolas Borrás i Antonio Sancho de Benevent els dos monjos i artistes del renaixement del Monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

Palmera

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Palmera