Llocnou de Sant Jeroni

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Llocnou de Sant Jeroni
Web oficial

Més informació

Xarxes socials

Llocnou de Sant Jeroni

Llocnou de Sant Jeroni se situa a la comarca de la Safor, a la província de València, a la Comunitat Valenciana.

Se situa entre les serres d’Ador i de Marxuquera, a la vall del riu Vernissa. El terme presenta dues parts clarament definides, la població s’edifica en el marge dret del riu Vernissa, que discorre pel nord, i en contraposició trobem en la part meridional una zona muntanyenca que pertany a la serra d’Ador.

Des de València accedim a aquest municipi per l’N 332, per a enllaçar amb la CV-680 i finalitzar en la CV-60.

Llocnou de Sant Jeroni limita amb els municipis d’Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Terrateig i Vilallonga, tots situats a la província de València.

Es coneixen restes de l’època romana en el lloc, on se suposa que hi va haver una vila rústica romana en els primers segles de la nostra era

Què destaquem a Llocnou de Sant Jeroni?

Després de la reconquesta, la zona rep el nom de Rafalet de Bonamira i pertanyia al mateix Jaume I el Conqueridor, qui el va llegar al seu fill l’Infant Pere el Gran. Després va passar per altres mans fins a acabar pertanyent al duc de Gandia, qui el va donar al monestir de Sant Jeroni de Cotalba l’any 1420. En 1609, aquest monestir va fundar l’actual Llocnou de Sant Jeroni en el terme de l’antic Rafalet. En la seua fundació disposava de 15 noves cases per a cristians vells, l’any 1794 tenia 30 cases, al voltant de 150 habitants, i l’any 1897 tenia ja 527 habitants, nombre molt similar a l’actual, i segueix una progressió ascendent molt suau.

A l’interior del municipi trobem l’església parroquial dedicada a sant Roc, de construcció incerta. La seua economia està basada tradicionalment en tarongers i hortalisses, oliveres, garroferes i ametlers.

Les seues festes patronals se celebren del 12 al 16 d’agost i se celebren en honor de sant Jeroni, la Mare de Déu del Carme, l’Assumpció i sant Roc.

Llocnou de Sant Jeroni

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Llocnou de Sant Jeroni