l’Alqueria de la comtessa

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en l’Alqueria de la comtessa
Web oficial

Web Oficial

Xarxes socials

l’Alqueria de la comtessa

Preciós municipi de la comarca de la Safor, província de València, a la Comunitat Valenciana, situat entre les poblacions d’Oliva i Gandia, molt pròxim a la costa.

La seua superfície és majoritàriament plana i argilenca, molt característica de la zona. El clima és mediterrani i té estius molt calorosos i hiverns molt suaus.

Des de València s’hi accedeix a través de l’N-332 i disposa d’un servei diari d’autobusos que enllaça amb les localitats d’Oliva, Pego i Gandia.

El terme municipal de la l’Alqueria de la Comtessa limita amb les poblacions de Bellreguard, la Font d’en Carròs, Oliva, Palmera, Piles i Rafelcofer, totes a la província de València.

Originalment, va ser una alqueria andalusina que pertanyia al ducat de Gandia i és una parròquia independent des de 1773. En el seu terme municipal, prop del límit territorial amb la Font d’en Carròs, es troba la muntanya del Rabat, que conté les restes d’un poblat iber de centenars d’anys. En l’actualitat, té més de 1.500 habitants, encara que la seua població es triplica en els mesos estivals.

Què destaquem de l’Alqueria de la comtessa?

Tradicionalment, la seua economia es basava en l’agricultura de secà amb oliveres i garroferes, però sobretot en l’agricultura de regadiu com ara hortalisses i principalment tarongers. Així va ser fins al final del segle XX, encara que en l’actualitat està basada majoritàriament en el sector serveis.

En el municipi de l’Alqueria de la Comtessa trobarem una església parroquial dedicada a Sant Pere i Sant Pau, que va ser construïda l’any 1909 sobre les ruïnes d’una altra església de l’edat mitjana. Hi destaca també l’ermita de Sant Miquel Arcàngel i un molí d’arròs que data de 1850.

Les seues festes patronals se celebren el 29 de juny en honor de sant Pere i sant Pau i els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol les festivitats són en honor del Santíssim Crist, la Divina Aurora i Sant Lluís, respectivament. La segona setmana de setembre se celebra el tradicional Porrat en honor dels sants Abdó i Senent, coneguts com els Sants de Pedra.

l’Alqueria de la comtessa

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a l’Alqueria de la comtessa

Fonts: