Castellonet de la Conquesta
Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Castellonet de la Conquesta Web oficialMés informació
Castellonet de la Conquesta
Castellonet de la Conquesta és un xicotet i molt tranquil municipi de la comarca de la Safor, a la província de València, Comunitat Valenciana. Se situa a l’oest de l’Horta de Gandia i comparteix el seu territori amb muntanya i pla. En la part muntanyenca trobem els contraforts de la serra d’Ador i en la part plana s’assenta el municipi. Disposa de cultius en la zona plana i pins i bosc baix en la zona muntanyenca.
Des de València, accedim al municipi per l’N-332, per a enllaçar amb la CV-686 i la CV-60 per a finalitzar en la CV-687.
El municipi de Castellonet de la Conquesta és limítrof a les poblacions d’Ador, Alfauir, Almiserà, Llocnou de Sant Jeroni i Vilallonga, totes a la província de València.
Castellonet de la Conquesta era originalment un poble iber que pel que sembla s’assentava en una població de l’edat de bronze. Durant la pacificació del territori després de la reconquesta es va construir en el lloc un xicotet castell, origen de l’actual municipi. El poble va ser un annex de Palma de Gandia que pertanyia a Valerià Boïl, qui el va vendre l’any 1575 a Miquel de Santafé, i després va passar a la família Almúnia, que més tard va entroncar amb els marquesos de Vellisca. No tenia durant aquest període una població major dels 75 habitants, i en l’actualitat la seua població està prop dels 200 habitants. És un lloc molt tranquil i de costums molt arrelats.
La seua economia està basada tradicionalment en l’agricultura amb cultius de regadiu com la dacsa, les hortalisses, la ceba i els tarongers.
Què destaquem?
A Castellonet de la Conquesta podem trobar l’església parroquial dedicada a sant Jaume, que va començar a construir-se l’any 1729. També trobarem l’arc del castell, l’única resta que podem trobar del castell original, i hi destaca per damunt de tots el palau dels marquesos dels Almúnia, que conté una lògia renaixentista i està situat en la plaça del poble, annex a l’església parroquial. Aquest palau senyorial del segle XVII va ser restaurat l’any 2009, va recuperar la seua majestuositat i va dotar el municipi d’un far arquitectònic de referència.
Les seues festes majors se celebren els dies 25 i 26 de juliol en honor de sant Jaume, el Crist de l’Empar i la Puríssima Concepció.