Carrícola

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Carrícola
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Carrícola

Carrícola és un muntanyenc municipi situat a la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. La superfície del seu territori és muntanyenca i se situa en el vessant nord de la serra del Benicadell. Té hiverns freds i estius temperats.

Des de València. accedim a través de l’A-7, per a enllaçar amb la CV-40, que ens donarà pas a la CV-615.

El seu terme municipal limita amb les localitats dAtzeneta d’Albaida, Bèlgida, Bufali i Palomar, totes a la província de València.

La població de Carrícola va ser originalment una alqueria musulmana i, amb la conquesta cristiana, la zona va passar a les mans de Jaume I, que va cedir aquestes terres a Berenguela Alonso, l’any 1270, encara que només tres anys més tard, el rei conqueridor va cedir el domini d’aquestes terres al bisbe de València. L’any 1477, la baronia va ser vinculada al bisbat de València, pel cardenal Lluís Joan del Milà i Borja.

Abans de l’expulsió dels moriscos, l’any 1609, la zona estava habitada per 56 cases, però després de l’expulsió dels moriscos, la zona va quedar pràcticament despoblada. La repoblació del lloc, per famílies cristianes, va ser progressiva durant les centúries següents, i en l’actualitat té un centenar d’habitants. La seua economia es basa tradicionalment en l’agricultura de secà, amb cultius d’ametlers, garroferes i oliveres i, en l’actualitat, el municipi té fort reclam per al turisme rural.

La població té multitud de llocs d’interés per a visitar pel turista, però els més destacables són el castell de Carrícola, la font del Fardatxo o la font del Melero. L’església parroquial és un altre clar exemple de l’arquitectura del segle XVIII i és digna de visitar, i en el seu terme municipal podem trobar l’ermita del Crist del Calvari, l’Arca Gran, el barranc de l’Arca, l’Arca del Barranc d’At o l’Arca de la bassa del Gatell.

Les seues festes patronals se celebren en honor de sant Miquel Arcàngel, el Crist del Calvari i els Sants de Pedra, i se celebren l’últim cap de setmana de setembre.

El 17 de gener se celebra la festivitat en honor de sant Antoni Abat.

El 8 de maig se celebra l’aparició de sant Miquel Arcàngel.

El dimarts de carnestoltes, se celebra el Dia de la Cassoleta.

Carrícola

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Carrícola