Bufali

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Bufali
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Bufali

Bufali és un xicotet municipi, amb una superfície territorial molt xicoteta, encara que molt encantadora, que se situa a la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. Té dos sectors, separats entre si, en el sector més gran se situa al nord del terme, al centre de la comarca, i el sector de menor superfície, que limita amb la província d’Alacant.

Des de València, accedim per carretera a través de l’A-7, per a enllaçar amb l’N-340, que ens dona pas a la CV-639.

Podem accedir al municipi amb ferrocarril, a través de la línia 47, l’anomenada línia València-Xàtiva-Alcoi.

Bufali limita amb les poblacions d’Albaida, Bèlgida, Carrícola, l’Olleria i Palomar, a la província de València, i amb Muro de Alcoy, a la província d’Alacant.

Bufali va ser originalment una alqueria musulmana, la qual va ser presa en la conquesta cristiana de la zona, realitzada a les mans de Jaume I. En el segle XVIII, va ser creat, per Felip III, el marquesat d’Albaida, al qual pertanyeria la població de Bufali.

L’any 1574, es va erigir l’església de Nostra Senyora de Loreto, així com una abadia.

Tradicionalment, l’economia es basava en el cultiu de secà d’oliveres, cereals, vinya i garroferes, però en l’actualitat el municipi té un polígon industrial fonamentalment dedicat al tèxtil.

Dins de la mateixa urbs, trobem l’església parroquial dedicada a Nostra Senyora de Loreto, construïda l’any 1884 sobre l’església primitiva de 1574.

En el seu terme, trobem la Nevera de la Lloma de la Solaneta, una nevera construïda en el segle XVII.

Trobarem un paratge idíl·lic a la vora del riu Albaida, anomenada Font del Riu, en l’actualitat en una zona d’esplai per als visitants.

Les seues festes patronals se celebren en honor de Nostra Senyora de Loreto i el Crist de la Pobresa, del 15 al 20 d’agost.

Bufali

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Bufali