Benissuera

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Benissuera
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Benissuera

Benissuera és un xicotet i tranquil municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El municipi se situa en el marge esquerre del riu Albaida, en el centre de la comarca de la Vall d’Albaida, i gaudeix d’un clima mediterrani continental, amb estius temperats i hiverns freds i plujosos.

Des de València, accedim a Benissuera a través de l’A-7, per a enllaçar amb l’N-340, i finalitzar en la CV-613.

El municipi de Benissuera limita amb les poblacions de Sempere, Montaverner, Otos i Alfarrasí, totes a la província de València.

Benissuera originalment era una alqueria musulmana fins a la conquesta cristiana de la zona a les mans de Jaume I, quan es va incorporar a la zona de domini cristiana. La seua població morisca va habitar la zona fins a l’expulsió d’aquests, l’any 1609, i la zona va quedar pràcticament despoblada fins al segle XVIII, quan la seua població va augmentar de manera significativa. En les últimes dècades la seua població ha tornat a descendir per la contínua emigració de la població de Benissuera a zones més industrials, a la recerca de treballs.

Què destaquem?

L’economia de la zona se sustenta gràcies a l’agricultura i destaquen els cultius de regadiu, com ara cereals, cebes i fruiters, i cultius de secà com el raïm, cereals i oliveres.

El municipi té dos monuments arquitectònics de rellevància: d’una banda, trobem l’església parroquial, dedicada a sant Josep, del segle XVIII; d’altra banda, trobem el palau dels Bellvís, palau del renaixement que pertany a la prominent família dels Bellvís.

Les seues festes patronals se celebren en honor de sant Antoni Abat, el 17 de gener.

 

Benissuera

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Benissuera