Benissoda

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Benissoda
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Benissoda

Benissoda és un municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. Se situa en el vessant nord de la serra d’Agullent, al sud-oest de la comarca, el seu terme no presenta elevacions d’importància i el seu terreny és predominantment ondulat i sinuós. El seu clima és temperat, encara que té hiverns molt freds.

Des de València, accedim al municipi de Benissoda a través de l’A-7, per a enllaçar amb la CV-40.

El seu terme municipal és limítrof amb les poblacions d’Agullent i Albaida, a la província de València i limita amb Agres, a la província d’Alacant.

La història dels pobladors de la zona de Benissoda és curta, originàriament era una alqueria musulmana, durant la conquesta cristiana va passar a mans cristianes i va ser donada l’any 1271, per Jaume I, a la família Roís de Corella.

Què destaquem?

La seua població era principalment morisca fins al 1609, ja que en aquest any es va produir l’expulsió dels moriscos de les zones cristianes, per la qual cosa la zona va quedar pràcticament deshabitada. En aquests temps el municipi va pertànyer al marquesat d’Albaida, que va patir un augment gradual de població fins a arribar als prop dels 500 habitants en l’actualitat.

La seua economia està basada en l’agricultura, amb cultius de regadiu com ara cereals, hortalisses i fruiters, en la zona pròxima al pantà de Baladrar i amb cultius de secà com garroferes, oliveres i vinya. En la zona muntanyenca del terme, trobem zones de pastures per al bestiar.

Les seues festes patronals se celebren el dia 15 d’agost, en honor de la Mare de Déu del Rosari, sant Doménec i santa Bàrbara.

El 17 de gener se celebren les festes en honor de sant Antoni del Porquet, i la població té diversos dies de festejos, on se celebren multitud d’actes públics, com la plantà del pi, l’esmorzar de pericana o la impressionant foguera que munten els habitants de Benissoda, que és cremada l’última nit de les festivitats.

Benissoda

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Benissoda

*Macondo – Original o elements en domini públic & Treball propi

Enrique Íñiguez Rodríguez

Original: *Montxo Vicente i Sempere *uploaded *by Martorell *vectorized *by Xaró – *Image:Mapa de la Vall d’Albaida.*png