Beniflá

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Beniflá
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Beniflá

El preciós i tranquil municipi de Beniflà pertany a la comarca de la Safor, a la província de València, Comunitat Valenciana.

Amb un clima mediterrani i una superfície quasi plana íntegrament, Beniflà se situa en el marge dret del riu Serpis, que segueix el límit occidental del municipi.

Des de València, accedim a aquest municipi a través de l’N-332 que enllaça amb la CV-680.

El terme municipal de Beniflà limita amb els municipis de Beniarjó, la Font d’en Carròs, Palma de Gandia i Potries, tots a la província de València.

Què destaquem en Beniflá?

Beniflà era originalment una alqueria musulmana, el territori de la qual pertanyia al Senyoriu del Rebollet. Amb la reconquesta, la població es va mantindre principalment musulmana, tenia prop dels 100 habitants i pertanyia a la família dels Carròs i al ducat de Gandia, fins a l’expulsió dels moriscos en 1609, quan va quedar pràcticament despoblada fins a finals del segle XVII, quan de manera progressiva va anar sent repoblat per pobladors cristians, i va arribar a prop dels 400 habitants en el 1794, densitat demogràfica que no ha canviat en excés fins a l’actualitat, en què té prop de 450 habitants.

L’any 2008, Beniflà va ser inclòs en l’itinerari de la Ruta dels Monestirs de València, ruta monumental i cultural que discorre per la localitat.

Les seues festes patronals se celebren en honor de sant Jaume el 25 de juliol.

Beniflá

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Beniflá