Benifairó de la Valldígna

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Benifairó de la Valldígna
Web oficial

Web Oficial

Xarxes socials

Més informació

Benifairó de la Valldígna

Benifairó de la Valldigna està enclavat a la comarca de la Safor. Es troba a 55 km de València i és un dels 4 pobles que integren la Valldigna, al costat de Tavernes de la Valldigna, Simat de la Valldigna i Barx.

Des de València s’hi accedeix a través de la V-31, es pren posteriorment l’AP-7 o A-7 per a enllaçar amb la CV-50 i finalment s’accedeix a la CV-602.El municipi de Benifairó de la Valldigna limita amb les poblacions de Carcaixent, Alzira, Tavernes de la Valldigna, Xeraco i Simat de la Valldigna, totes a la província de València, Comunitat Valenciana.Benifairó de la Valldigna, originalment una alqueria àrab, té una dilatada i molt interessant història en què destaca que des de la reconquesta va ser un enclavament d’importància, que va passar de mà en mà entre algunes de les famílies més importants del moment, que inclou la corona de l’Emperadriu Constança i, finalment, l’any 1298 Jaume II la va atorgar al monestir de Santa Maria de la Valldigna. La gran importància del municipi residia en el cultiu de canya de sucre, les indústries destinades a l’artesania tèxtil com la seda i la ramaderia, i va arribar a exportar aquests béns a llocs tan distants com Castella, Granada i Barbaria. Actualment, l’economia del municipi es basa en l’agricultura de cítrics i en gran manera en el desenvolupament del sector turístic per la seua proximitat a les platges de Gandia i Tavernes de la Valldigna.

Què destaquem en Benifairó de la Valldígna?

Des del segle XIII la població del municipi va anar augmentant de manera progressiva i va passar dels prop de 1.000 habitants en el segle XIII als prop de 1.700 habitants en l’actualitat, població que es duplica en els mesos estivals.

Atesa la seua importància històrica, Benifairó de la Valldigna disposa de multitud de monuments destacables com ara la Casa Pator, la Casa Planxa, l’ermita de Sant Miquel, l’ermita de Sant Roc, l’Hospital Romero o l’església parroquial de Sant Joan Evangelista i hi destaca per damunt de tots el llegendari castell d’Alfàndec o castell de Marinyén, que va ser construït sobre les ruïnes d’un castell de l’edat del bronze, on van trobar monedes romanes i fins i tot un xicotet tresor que pertanyia a Jaume I. Els principals vestigis d’aquest castell són la torre de l’homenatge i la porta de l’Albacar i la famosa finestra per on, segons la llegenda, es va tirar al precipici la reina mora, que dona un subtil toc melancòlic al castell.

Les seues festes patronals se celebren en honor del seu patró sant Benet Màrtir l’última setmana de juliol fins al 3 d’agost i s’inclouen multitud d’actes lúdics com ara cercaviles, revetles, correbous i fins i tot un concurs de paelles, que atrau multitud de participants i de visitants.

Benifairó de la Valldígna

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Benifairó de la Valldígna