Bellús

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Bellús
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Bellús

Bellús és un bonic municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. El seu territori és ondulat i se situa en els contraforts de la serra Grossa, al nord de la Vall d’Albaida. El seu territori és travessat pel riu Albaida, de sud a nord, que serveix a més de límit amb el terme municipal de Benigànim. Els seus hiverns són freds, els seus estius càlids i el seu clima és plujós a la primavera i tardor.

Des de València, accedim a Bellús a través de l’A-7, per a enllaçar amb l’N-340.

La població de Bellús limita amb les poblacions de Benigànim, Guadasséquies, Xàtiva, l’Olleria i Sempere, totes a la província de València.

Què destaquem?

El municipi de Bellús es va fundar l’any 1611, quan Francesc Bellvís va atorgar una carta de poblament a 33 pobladors cristians que es van assentar en la zona on actualment es troba el municipi. Tradicionalment, l’economia del lloc estava basada en el cultiu d’ametlers, cereals i hortalisses regades amb les aigües del riu Albaida. Actualment, les seues aigües mineromedicinals són explotades comercialment.

Com a monuments destacables de la població, trobem l’església parroquial de Santa Anna, el palau dels Bellvís, l’ermita del Crist de la Bona Mort o el canal de Bellús a Xàtiva.

En el marge esquerre del riu Albaida, envoltat de pinedes i alberedes, es trobava el balneari de Bellús, un idíl·lic balneari que va ser destruït fa unes quantes dècades i en el qual actualment s’assenta un pantà.

Les seues festes locals se celebren el tercer cap de setmana de setembre, en honor de santa Anna i el Crist de la Mort.

 

Bellús

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Bellús

Fonts: