Barxeta

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Barxeta
Web oficial

Xarxes socials

Més informació

Barxeta

El municipi de Barxeta se situa a la comarca de la Costera, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. Barxeta està situat sobre la ruta natural que comunica la Valldigna amb la ciutat de Xàtiva, situat en l’extrem oriental de la comarca.

Des de València accedim al municipi a través de l’A-7 per a enllaçar amb l’N-340 i finalment amb la CV-600.

El municipi de Barxeta és limítrof amb les poblacions de Benigànim, Quatretondeta, l’Ènova, Genovés, Xàtiva, Llocnou d’en Fenollet, Rafelguaraf i Simat de la Valldigna, situades totes a la província de València.

En el terme municipal de Barxeta s’han trobat multitud de troballes arqueològiques que demostren que la zona va ser poblada per ramaders i recol·lectors des de l’edat de bronze i l’època ibera, la Casa Perot és un clar exemple d’assentament iber en el qual es van trobar ceràmiques i joies. Al barranc del Llop va ser descobert una monument funerari romà.

Barxeta originàriament va ser una alqueria musulmana dins del terme de Xàtiva, però va passar a mans cristians amb la conquesta de Jaume I, i l’any 1574 va aconseguir la independència de Xàtiva. Amb l’expulsió dels moriscos l’any 1609 la zona va ser repoblada amb cristians vells dels pobles de la comarca i algunes famílies del regne veí de Mallorca. Durant el segle XIX van prosperar vinyes i cultius de secà que estan sent substituïts de manera progressiva per cultius de regadiu com els tarongers. En l’actualitat, la seua població està al voltant dels 1.600 habitants.

Què destaquem?

La seua economia es basa principalment en l’agricultura, a la qual es dedica gran part de la població, encara que cal destacar l’existència de pedreres d’extracció d’àrids, marbre i granit. En ramaderia hi ha diverses granges avícoles i de porcs.

Les seues festes patronals es caracteritzen per la multitud d’actes tant culturals com esportius, mesclant el caràcter lúdic amb el religiós, i destaquen actes com les vaquetes, la pirotècnica, el festival de música o la festa de moros i cristians

Barxeta

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles a Barxeta