Xarxes socials
Més informació
Almiserá
Almiserà, municipi de la província de València, Comunitat Valenciana, es troba en la carretera de Gandia a Albaida. Pel nord-est és travessat pel riu Vernissa i el seu terreny és accidentat, ja que es troben diversos barrancs i muntanyes.
El seu clima és predominantment temperat amb hiverns suaus i estius calorosos.
Des de València s’hi accedeix a través de l’N-332, per a enllaçar amb la CV-686 i la CV-60.
El terme municipal d’Almiserà limita amb les localitats d’Alfauir, Benicolet, Castellonet de la Conquesta, Llutxent, Llocnou de Sant Jeroni, Ròtova i Terrateig, totes de la província de València.
Almiserà originalment va ser una alqueria musulmana que depenia del castell de Borró i posteriorment en la reconquesta va passar a les mans del ducat de Gandia. L’any 1609 tenia tan sols 26 famílies i actualment té prop de 300 habitants.
Els cultius d’aquest municipi són variats i es poden trobar cultius de tarongers, oliveres, ametlers, garroferes i fins i tot vinya i cereals, que atorguen una gran diversitat de cultius a la zona.
Què destaquem?
A Almiserà podem trobar gran varietat de monuments destacables com el castell de Vilella, que va ser un castell-refugi construït pels musulmans situat en una muntanya pròxima al municipi. Després de la reconquesta cristiana i la pacificació de les terres, va perdre la seua funció estratègica i mai més va tornar a ser ocupat, per la qual cosa actualment només podem trobar unes poques ruïnes del que en el seu moment va ser.
L’església parroquial dedicada a la Nativitat de Nostra Senyora és un monument de caràcter religiós. Com a patrimoni hidràulic ressenyable, podem destacar el safareig municipal o el molí d’Almiserà o de Barrina.
El municipi d’Almiserà dedica les seues festes patronals a santa Úrsula el 21 d’octubre i també se celebren l’últim dissabte d’agost, i tradicionalment hi ha quatre dies de festes: el primer dia, conegut com “La Vespra”, és el dia que dona inici a les festes; el segon dia, conegut com “El dia de l’Ajuntament”, està dedicat a la patrona del municipi, santa Úrsula, i és organitzat per la Corporació Municipal; el tercer dia, conegut com “El dia dels joves”, està dedicat a la Puríssima i és organitzat pels joves del municipi; i el quart dia, conegut com “El dia dels festers casats”, està dedicat al patró del poble, el Crist de l’Empar i està organitzat per matrimonis del municipi.
Fonts: