Aielo de Rugat

Contacta en nosaltres per a saber les ajudes disponibles en Aielo de Rugat
Web oficial

Aielo de Rugat

Aielo de Rugat és un xicotet i acollidor municipi de la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València, a la Comunitat Valenciana. Se situa en el vessant nord de la serra del Benicadell, en l’extrem oriental de la Vall d’Albaida. El seu terreny és de naturalesa calcària i presenta una zona muntanyenca que pertany als contraforts de la serra del Benicadell i una zona principalment plana, on s’assenta el municipi.

Des de València, accedim al municipi a través de l’A-7, continuant per l’A-35, per a enllaçar amb la CV-40.

Aielo de Rugat limita amb les poblacions de Rugat, Castelló de Rugat i Montitxelvo.

Què destaquem?

Originalment, Aielo de Rugat va ser una alqueria andalusina. Amb la conquesta cristiana a les mans de Jaume I, aquest territori va ser donat a Raimon de Gayllach pel mateix Jaume I, i va pertànyer al ducat de Gandia fins al 1612 quan se li va atorgar la carta de poblament, amb la intenció de repoblar la zona, ja que amb l’expulsió de moriscos l’any 1609 la zona havia quedat pràcticament despoblada. Cal destacar que aquesta repoblació va ocórrer de manera molt lenta i progressiva, ja que en 1794 el territori tan sols estava ocupat per 35 famílies cristianes, que cultivaven el terreny amb oliveres, garroferes, vinyes, ametlers i cereals, i  tenien principalment una xicoteta indústria de producció d’oli. En l’actualitat, la seua població està prop dels 200 habitants.

El municipi no té monuments d’especial rellevància, però supleix aquesta mancança amb uns paisatges típics valencians i la tranquil·litat proporcionada per la falta d’indústria, i és un lloc màgic per a descansar i desconnectar de l’atrafegada vida de les ciutats.

Del 15 al 17 d’agost, se celebren les seues festes locals en honor de la Mare de Déu del Rosari i Divina Aurora, juntament amb la devoció a l’Assumpció.

Aielo de Rugat

Contacta amb nosaltres per a conéixer les ajudes disponibles en Aielo de Rugat