El dimecres 16 de febrer de 2022, el Director General de Desenvolupament Rural, David Torres García, va realitzar una visita de treball al Grup d’Acció Local Som Rurals per a visitar i conèixer 3 o 4 dels projectes que s’estan duent a terme amb les ajudes LEADER.

La visita va començar a les 9,00 h, en Beniflà visitant el projecte de LA CLANDESTILERIA THE MEDITERRANEAN CRAFT DISTILLERY S.L. El projecte, que consisteix en la creació d’una micro destil·leria artesanal d’autor dedicada a l’elaboració de begudes espirituoses en les quals prevalguen els sabors típics i diferenciadors dels ingredients de la zona, contribuint a la potenciació de la indústria tradicional en un entorn rural, ja ha tret al mercat la seua primera producció (GIN RODERS), que esta rebent una molt bona acollida al mercat.

A continuació es va visitar en Ador la PISCINA COBERTA municipal, on s’ha portat a terme una doble iniciativa: d’estalvi energètic a través d’una instal·lació d’aerotèrmia i d’implantació  d’energies renovables amb una instal·lació d’energia solar d’autoconsum. Aquest projecte, a més de l’estalvi energètic i la reducció de l’empremta de carboni, suposa una important contribució a la millora i manteniment dels serveis bàsics a la població rural, ja que es tracta d’una instal·lació de la qual es beneficien els habitants de diversos pobles de la zona.

La següent parada va ser a Salem, on es va visitar LA GRANJA SAN MIGUEL, el projecte de turisme rural d’allotjament i restauració que des de 1998 porta endavant Mª Jesús Peiró Alborch. En aquesta ocasió, la millora ha consistit en dotar-se d’una instal·lació d’energia solar d’autoconsum que li permeta fer més sostenibles les instal·lacions i, al mateix temps, millorar la competitivitat de l’empresa reduint la factura energètica.

Per últim, la visita va acabar a El Palomar on es van visitar les millores que s’han realitzat al CÀMPING d’AUTOCARAVANES FONT DE SIS. Es tracta d’un projecte pioner a la comarca d’allotjament turístic impulsat des de 1998 per l’Ajuntament d’El Palomar i que ha anat assolint un elevat nivell de qualitat en les seues instal·lacions gràcies a una inversió constant en la millora dels serveis que ofereix durant tot l’any a visitants de tota Europa.

En acabar la visita, el Director General de Desenvolupament Rural va felicitar el President del Grup d’Acció Local Som Rurals, Diego Ibáñez Estarelles per l’alt nivell de qualitat dels projectes subvencionats amb les ajudes LEADER, que comptaran amb una pròxima convocatòria de forma imminent, al mateix temps que va anunciar que estes ajudes continuaran aplicant-se al llarg del nou període de programació 2021-2027.